Jeugddag Gendt was weer mooi!

terug naar overzicht

Zondag, 17 juni 2018

De Jeugddag in Gendt was weer fantastisch. Vijf van onze jeugdleden deden mee: Anienka, Giomario, Vincent, Milan en Rick. Samen zaten ze in de groep Zeelt bij groepsbegeleider Peter en ze hebben 5 workshops gevolgd.

Eerst werd er met vaste hengels gevist en werden een paar visjes gevangen. Vincent ving zelfs een heuse karper van 30 cm, zijn 4-meter hengeltje stond helemaal krom.
Daarna werd er gevist met de feederhengel en daar ving Milan zelfs een brasem van 58 cm!
Daarna kwam de workshop roofvissen en mocht iedereen een blinkertje maken. Vervolgens met dat blinkertje vissen, maar helaas geen roofvis te bekennen.
Lunchen dan maar, broodjes knakworst gingen vlot naar binnen.
En toen kwam de workshop karpervissen. Eerst uitleg en een grote gevangen karper van 85 cm mochten ze allemaal even aanraken en op de foto. Ook leuk was het maken van boilies, en daarna proberen boilies te werpen in een emmer, een hele kunst bleek wel. De workshop was bijna afgelopen en ineens ging een alarm af: beet aan een van de karperhengels! Ook de volgende groep kwam al aan en iedereen was getuige van de landing van een karper van 88 cm! Geweldig, wat een grote vis, allemaal op de foto!
De laatste workshop was penvissen, maar er werd helaas niets meer gevangen.
Iedereen had een hele leuke dag, een aanbeveling voor volgend jaar!!
De foto's staan op deze website onder "foto's".